ESTE PRETUL GARANTIA UNEI TRADUCERI DE CALITATE?

In domeniul traducerilor scrise, preturile pot varia foarte mult in functie de diferiti factori:

  • Volum:cu cat numarul de pagini de tradus este mai mare, cu atat pretul per pagina va fi mai mic.
  • Grad de dificultate:cu cat textul ce se doreste a fi tradus este mai specializat (tehnic, juridic, medical etc.), cu atat pretul traducerii va fi mai mare.
  • Format:in functie de formatul textului original, tarifele pot varia. De exemplu pentru a fi traduse, documentele in format Pdf trebuie supuse unor operatiuni precum convertire in fisier Word (acolo unde este posibil) sau imprimare pe hartie (pentru o viteza mai mare a procesului traductiv), toate acestea insemnand timp in plus dedicat de traducator acelui proiect, fapt ce se va reflecta in pretul final.
  • Termen de livrare:traducerile efectuate in regim de urgenta presupun un efort (intelectual, fizic) suplimentar din partea traducatorului si vor fi tarifate in consecinta.
  • Modalitate de livrare:o traducere ce se doreste a fi livrata in format pe hartie va costa mai mult decat o traducere transmisa via e-mail in format electronic.
  • Activitati conexe:o traducere autorizata (cu semnatura si stampila traducatorului autorizat) va costa mai mult decat o traducere simpla, intrucat autorizarea unei traduceri presupune activitati suplimentare precum: tiparirea pe hartie a traducerii in cel putin 2 exemplare, livrarea traducerii in original (deplasare din partea traducatorului), completarea unei cereri de traducere autorizata de catre client.
  • Colaborare cu traducator in regim freelanceColaborare cu birou de traduceri : ambele optiuni prezinta atat avantaje cat si dezavantaje.

In concluzie si pentru a ne intoarce la titlul articolului, Este pretul garantia unei traduceri de calitate?, sustinem cu tarie faptul ca, in timp ce un tarif mare nu este intotdeauna garantia unei traduceri de calitate, sub un anumit nivel de pret este foarte improbabil sa primiti un text tradus care sa faca cinste societatii pe care o reprezentati.

Call Now Button