MOTIVELE PENTRU CARE SE INVATA LIMBA ITALIANA

Va prezint mai jos rezumatul unui articol cu privire la motivele pentru care unii cursanti aleg sa invete limba italiana.

Arta , gastronomia , culorile, poporul, cultura, moda, muzica si sunetul limbii italiene perceputa ca fiind „cea mia frumoasa din intreaga lume ”… acestea sunt rezultatele unui sondaj ce a avut ca scop identificarea motivatiilor ce stau la baza alegerii limbii italiene.

Sondajul a fost efectuat in randul studentilor care au frecventat un curs de italiana la Roma, in ultimii cinci ani. Datele colectate in urma administrarii unui chestionar cu alegere multipla arata ca in imaginea alaturata.

Limba italiana este limba cea mai muzicala din lume ( 95 ); Italia este tara cu cel mai mare patrimoniu cultural si artistic ( 102 ); Italia este o tara in care si-ar dori sa mearga in vacanta si sa vorbeasca cu oamenii locului ( 97 ); Italia este o tara cu feluri de mancare si cu vinuri foarte apreciate ( 88 ); opera, moda si design-ul sunt produse culturale la mare cautare, prin urmare multi ar dori sa invete in Italia ( 55 ).

De asemenea exista si motive sentimentale: cei care doresc sa redescopere limba parintilor sau a bunicilor ( 31 ), cei care au un partener italian ( 8 ) sau, de ce nu, cei care au hotarat sa-si petreaca anii de pensie in Italia ( 4 ). In schimb cei care se muta in Italia din motive ce tin de viata profesionala reprezinta o minoritate( 8 ).

Trebuie mentionat ca perceptia limbii italiene este legata de modul in care este perceputa Italia : un “limbaj al placerii”, o limba a ” sufletului , a iubirii si a pasiunii ” , o limba perceputa inclusiv ca o stare mentala.
De asemenea limba italiana este vazuta ca o limba care te face mai fericit si te ajuta sa te simti mai bine : ” cursul de limba italiana m-a ajutat sa depasesc anumite momente dificile din viata mea ”, a fost afirmatia unei persoane intervievate.

In concluzie rezultatele sondajului arata ca majoritatea persoanelor asociaza limba italiana cu Italia, taram al binelul si al frumosului…

Sursa: Scuola Torre di Babele, Roma, Italia

Call Now Button