INTERPRET PENTRU LIMBA ITALIANĂ ONLINE

Pandemia de Covid a luat prin surprindere o lume întreagă. Consecințele devastatoare ale acestui virus nu s-au resimțit numai la nivel de sistem medical, ci și pe plan economic. Toate  modificările intervenite într-un ritm extrem de rapid au însemnat pentru profesioniștii din întreaga lume modificări privind strategiile și modalitățile de lucru. Într-un asemenea context de dificultate maximă, interpreții nu au făcut excepție de la regulă și s-au văzut nevoiți a-și adapta, în mod inevitabil, stilul de exercitare a profesiei.

Factor esențial în orice activitate, personală ori profesională, comunicarea a suferit modificări și s-a transferat, aproape de la o zi la alta, în mediul virtual. Pentru interpreți și pentru serviciile acestora de interpretariat acest lucru s-a tradus prin transferul lor către platforme online cu ajutorul cărora clienții pot organiza seminare sau conferințe, ori pot programa întâlniri importante pentru bunul mers al afacerilor. În felul acesta a luat naștere „interpretariatul online” sau „interpretariatul la distanță”, o formă extrem de utilă și la fel de eficientă ca interpretariatul tradițional.

Vă prezentăm în cele ce urmează avantajele acestei forme de interpretariat din perspectiva interpretului dar și a clientului:

  • Anularea limitelor geografice

Indiferent de distanța care separă clientul de interpret, aceștia pot colabora fără probleme din colțuri diferite ale lumii. Tot ce trebuie să aibă la dispoziție sunt un laptop (sau un telefon) și o conexiune bună la internet. Procesul de interpretariat rămâne același iar competențele de care trebuie să dea dovadă un interpret nu suferă nicio modificare.

  • Anularea necesității de deplasare

Pentru a presta un serviciu de interpretariat online, singurele unelte de care are nevoie un interpret sunt calculatorul, căștile (facultativ) și o buna conexiune la internet. Totul se desfășoară online, pe o platformă virtuală (Zoom, Skype etc.) iar calitatea serviciului nu este absolut deloc afectată de această formă de lucru recentă.

  • Reducerea costurilor

Prin anularea deplasării, prin eliminarea nevoii de a dispune de un spațiu fizic pentru a avea cadrul desfășurării evenimentului (întâlnire, seminar sau conferință), costurile în cazul interpretariatului online se reduc semnificativ. Iar această reducere ar trebui în mod normal să se reflecte și în prețurile propuse clienților de către interpreți.

  • Disponibilitate mai mare a interpreților

Dat fiind că o conexiune bună la internet este una dintre puținele cerințe ale interpretariatului online, fără timp și costuri de deplasare, interpreții pot cu siguranță da dovadă de o mai mare disponibilitate, crescând astfel șansele ca un client să își găsească un interpret pentru solicitări urgente.

  • Selecție mai amplă de interpreți

Din moment ce clientul este complet independent din punct de vedere geografic, va putea dispune de o mai amplă selecție de interpreți întrucât aceștia se pot afla în orice colț din lume. Astfel client se va putea adresa unor interpreți specializați în diferite domenii (medical, juridic, tehnic etc.) și va putea beneficia de servicii personalizate.

  • Servicii de calitate ridicată

Contrar celor afirmate de unele persoane, interpretariatul la distanță nu compromite procesul de comunicare,  cu excepția cazurilor în care unul sau mai mulți participanți nu dispune de o conexiune la internet corespunzătoare. Evident ca lipsește interacțiunea umană, factorul emoțional, elemente extrem de importante, dar din punct de vedere strict profesional, interpretariatul la distanță are aceleași șanse de succes ca cel tradițional.

În cazul în care sunteți interesați de servicii de interpretariat pentru limba italiană prin intermediul unei platforme online, nu ezitați să ne scrieți la contact@traducator-italiana.ro sau utilizând formularul de contact pe care îl găsiți pe site-ul www.traducator-italiana.ro.

Call Now Button