Fara indoiala un factor esential de care depinde succesul unui eveniment pentru care s-a recurs la tehnica interpretarii simultane ( interpretariat simultan, traducere simultana, interpretariat sau interpretare de conferinta) este buna utilizare din partea interpretului a aparaturii si a echipamentelor tehnice necesare.

Iata mai jos prezentarea echipamentelor de interpretare simultana, absolut necesare, pe care organizatorul trebuie sa le puna la dispozitia interpretului si pe care interpretul trebuie sa stie sa le utilizeze in mod corespunzator:

Cabina pentru interpretare simultana
Cabinele pentru interpreti sunt dedicate salilor in care sunt organizate cu regularitate evenimente care necesita traducere simultana precum: conferinte, congrese, seminarii etc.

Datorita numeroaselor avantajelor pe care le prezinta (izolare fonica perfecta, mobilitate, integrare perfecta cu celelalte echipamente de traducere, confort etc.), cabinele pentru interpretarea simultana reprezinta unul din elementele esentiale ale reusitei unei traduceri si implicit a unui eveniment.

In mod normal o cabina pentru interpretare poate acomoda 2 interpreti insa poate fi extinsa si la 3 sau mai multi interpreti si este o componenta obligatorie in cazul in care se doreste utilizarea tehnicii de interpretare de conferinta.

Castile
Interpretariatul simultan consta in traducerea orala a discursului unui vorbitor auzit in casca de interpret. Acesta din urma va reda discursul dintr-o limba intr-alta cu ajutorul unui microfon iar participantii vor asculta traducerea in casti.

Asadar este nevoie de 2 tipuri de casti: castile pentru interpret (cu care sunt dotate toate cabinele pentru traducatori) si castile pentru persoanele din sala.

Microfoanele
Atat interpretul de conferinta cat si vorbitorii care iau cuvantul in timpul evenimentului trebuie sa aiba la dispozitie unul sau mai multe microfoane.

Este absolut esential ca interpretul care se gaseste in cabina izolata fonic sa auda perfect discursul vorbitorilor astfel incat sa poata efectua o traducere corecta.

Consola
Consola pentru interpretariat este folosita de interpretii de conferinta in timpul procesului traductiv.

Cu ajutorul acestei console, interpretul isi poate regla volumul castilor, poate activa sau dezactiva microfonul precum sau poate seta limbile utilizate.

Receptorii
Receptorii cu semnal infrarosu sau cu unde radio se utilizeaza pentru a transmite traducerea de la interpret la ascultator.
Call Now Button